CONSULTANCY

Het goed implementeren van een integraal systeem is geen peulenschil en vraagt om een gedegen aanpak. Derhalve hanteert Solidion ICT-Solutions een door en door beproefd stappenplan. Deze aanpak ligt vast in ons implementatieplan, Solicon genaamd, en kenmerkt zich door de glasheldere stappen en het snel realiseren van resultaat. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar de inrichting en het gebruik van Mamut, maar ook eventuele organisatorische verbeterpunten!

BETROKKENHEID OF VERWACHTINGSGAT?

Vraag een willekeurig bedrijf naar hun ervaring met het implementeren van software in het verleden en velen zullen aangeven dat het is tegengevallen. Vaak heeft dit te maken met het verwachtingspatroon dat bestond voor aanvang van de werkzaamheden en de kwaliteit van de uiteindelijke uitvoering, een “verwachtingsgat” zogezegd. Stel daarom duidelijke eisen aan de partner met wie u in zee gaat!

Met Solidion als partner, garandeert u het beste rendement van uw investeringen. Een bedrijfsbrede implementatie vereist een variëteit aan kennis en vaardigheden: projectmanagement, training van medewerkers, kennis van alle bedrijfsonderdelen en processen, een helicopterview, etc.

Solidion is al sinds 2006 Mamut Platinum Partner. Deze partners bewegen zich op het allerhoogste niveau van het Visma partnerprogramma. Een hoge klanttevredenheid, voldoende gecertificeerde consultants en bewezen implementatie-ervaring is nodig om in aanmerking te kunnen komen voor deze status.

Al jarenlang zijn wij marktleider op het gebied van Mamut Software in Nederland en in de afgelopen tien jaar zijn we dan ook meerdere keren door Visma bekroond met de ‘Mamut Partner Excellence Award’, een extra verzekering tot het opleveren van enkel succesvolle projecten!

Kortom: geen geknutsel en gestuntel, maar een bewezen aanpak, waarbij we ‘schouder-aan-schouder’ samenwerken met onze klanten.

CONSULTANCY

Een consultant begrijpt de uitdagingen van een implementatie en weet wat er voor nodig is om een project succesvol af te ronden! Zodoende kan hij/zij het verschil maken tussen succes en falen.

Solidion heeft 100% focus op het adviseren, leveren, implementeren en ontwikkelen van oplossingen uit de Visma Software productportfolio. Onze gediplomeerde en gecertificeerde consultants hebben een brede ervaring in het implementeren van alle beschikbare software van Visma, waaronder Mamut, Visma.net en eAccounting. Onze methodiek kenmerkt zich door heldere faseringen, concrete doelstellingen en een duidelijke rolverdeling.

De consultant maakt onderdeel uit van het project en heeft daarbij o.a. de volgende taakstelling:

– Het begrijpen en analyseren van de business (processen)
– Adviseren over en opstellen/implementeren van procedures
– Vertaalslag processen/procedures naar instellingen en inrichting
– Faciliteren van verandermanagement
– Installatie, oplevering en onderhoud van de oplossingen
– Geven van trainingen en instructies
– Uitwerken van rapporten en document lay-outs
– Verzorgen van documentatie
– Testen en configureren van eventuele koppelingen
– Intermediair tussen klant en ontwikkel- en supportafdeling

Consultancy Mamut, Visma.net en eAccounting
Dienstverlening projectmanagement - Solidion

PROJECTMANAGEMENT

Iedereen weet ondertussen wel dat een succesvolle software-implementatie een projectmatige aanpak vereist en dat het uiterst lastig is een projectverantwoordelijke binnen uw eigen bedrijf hiermee te belasten! Bovendien is er bij ieder project sprake van verandering en onderkennen wij dat veranderingen kunnen leiden tot weerstand. Een hoge mate van betrokkenheid van uw organisatie en haar medewerkers is van essentieel belang voor het succesvol afronden van het project. Laat derhalve Solidion ook het projectmanagement verzorgen.

Onze gepokt en gemazelde projectmanagers weten zo langzamerhand wat nodig is en kennen de uitdagingen en valkuilen maar al te goed. Wel zo prettig, zeker wanneer er meerdere partijen betrokken zijn en u miscommunicatie en vertraging wilt voorkomen.

Onze projectmanagers maken glasheldere afspraken, bewaken de voortgang en verdelen taken en verantwoordelijkheden. Zij stellen duidelijke doelen op het gebied van tijd, budget en kwaliteit. En leiden zodoende het implementatieproject naar een succesvol eindresultaat. De projectmanager begeleidt het project en heeft daarbij de volgende taakstelling:

– Coördinatie van de activiteiten
– Bewaking van de projectvoortgang
– Informeren van opdrachtgever over de voortgang
– Zorg en controle juiste uitvoering van activiteiten
– Managen van het implementatieplan en vastlegging
– Managen van de risico’s

DETACHERING

Gaat uw medewerker met zwangerschapsverlof? Heeft iemand onverwacht ontslag gekregen/genomen? Of wilt u extra ondersteuning tijdens een belangrijk project? Voor u is het dan een hele uitdaging om de personeelsbezetting kwalitatief én kwantitatief op peil te houden.

Als u tijdelijk behoefte hebt aan gekwalificeerd personeel biedt Solidion ook hier de helpende hand. Wij detacheren professionals voor tal van functies – zoals applicatieconsultant, projectmanager of een administratieve kracht. Onze consultants zijn thuis in alle oplossingen van Visma én in veel oplossingen van derden.

Onze consultants hebben jarenlange ervaring in diverse branches en aangevuld met een brede kennis van de software, zijn wij echt in staat u te ontzorgen. Wij detacheren medewerkers voor een korte of langere periode – ons aanbod is toegesneden op uw behoefte en de tariefstelling ligt lager dan bij ad-hoc consultancy.

 

Gekwalificeerd personeel bedrijfssoftware Mamut, Visma.net, eAccounting
Expertscan Mamut Visma optimaliseren

EXPERTSCAN

Als volledig gecertificeerd en gediplomeerd Visma-specialisten, begeleiden wij dagelijks organisaties bij het optimaliseren van hun werkzaamheden en procedures. Onze ervaring is dat in véél situaties beschikbare systemen niet ten volle wordt benut en is slechts een deel van het gewenste resultaat bereikt. Veelal ligt tijdgebrek en onvoldoende productkennis ten grondslag aan deze situatie, het is per slot van rekening niet uw vak!

Om ook uw systeem te optimaliseren, bieden wij organisaties een zogenaamde Solidion ExpertScan aan. Hierbij analyseert één van onze specialisten, uw huidige werkwijze/procedures en informeert u vervolgens, welke verbeteringen toegepast kunnen worden om de inzet van Mamut te optimaliseren.

De ExpertScan is dus een ‘all inclusive’ check-up van het gebruik van de Visma-software (Visma.net/Mamut/eAccounting) binnen uw organisatie. Inbegrepen zijn niet enkel het bezoek van een consultant, maar u ontvangt uiteraard ook een gedetailleerd rapport met concrete verbeterpunten en praktische aanbevelingen.

Met deze aanbevelingen kunt u vervolgens zélf aan de slag gaan of één van onze ervaren Solidion-consultants inschakelen. Hetzij de voorgestelde ‘fine tuning’ van het pakket ook daadwerkelijk plaatsvindt, is vanzelfsprekend volledig aan u.

Normaliter berekenen wij 219 Euro voor een dergelijk specialistisch en persoonlijk advies, echter betaalt u tijdelijk slechts 99 Euro (all-in). Als u met ons een afspraak wilt maken om te bekijken hoe u uw bedrijfsprocessen kunnen verbeteren, vul dan het formulier onderaan de pagina in. Wij nemen vervolgens contact met u op om de afspraak te bevestigen.

WAT KLANTEN ZEGGEN OVER DE EXPERTSCAN

Wij zijn erg blij met een aantal gouden tips. Deze gaan we in elk geval invoeren. Gineke van der Graaf

Inotec Barcode Security

Duidelijk is wel dat wij meer met het systeem (Mamut) willen gaan doen en ik ben onder de indruk van de informatie welke ik vandaag heb gekregen. Rob Storm

Adminaut & Partner

Nogmaals dank voor de trucjes die jullie ons gisteren geleerd hebben. Ik heb er al een aantal toegepast en het werkt perfect! Tanja Gielen

CreAppetit

Met een paar kleine tips van jullie, heeft de expertscan zichzelf al betaald. John Sormani

New Media Concepts

HEEFT U EEN VRAAG OF INTERESSE IN DE BOVENSTAANDE DIENSTEN?

Stuur vandaag nog een bericht en wij nemen direct contact met u op.
Solidion contact